Хелпикс

Главная

Контакты

Случайная статья





Контроль знаний обучающихся. курса по профессии «Повар, кондитер» за первое полугодие по учебной дисциплине «Иностранный язык (английский)». Подберите слова к их значениям



Контроль знаний обучающихся

2 курса по профессии «Повар, кондитер» за первое полугодие по учебной дисциплине «Иностранный язык (английский)»

1. Переведите слова:

1. профессия 6. здоровая еда
2. повар 7. варка
3. политическая система 8. выпекание
4. обслужить (в кафе) 9. овощи
5. специи 10. фрукты

 

2. Под цифрами 1-5 обозначены проблемы питания, найдите пути решения выбрав соответствующий вариант a-е:

1. underweight a) Follow a low-carbohydrate diet.
2. tiredness b) Eat foods rich in vitamin C.
3. overweight c) Eat three well-balanced meals and three or four snacks per day
4. frequent illness d) Drink more water and eat more oily fish, nuts and seeds.
5. dry skin e) Eat less and take regular exercise

 

3. Выберите правильный ответ:

1.Bananas are a type of...

a) vegetable              b) fruit   c) potato d) berry

2.The biggest producer of bananas in South America is...

a) Ecuador      b) Colombia             c) Bolivia        d) Brazil.

3.The best climate for growing bananas is...

a) wet and windy b) cold and wet c) warm and dry d) hot and humid.

4. The first potatoes were grown near a lake in which country?

a) Ireland        b) Brazil          c) Peru

5. How many days does it take to grow a potato in the tropics?

a) 90 days       b) 150 days              c) 365 days

4. Распределите слова по категориям:


banana

beef

carrot

cheese

cod

cucumber

grapes

ham

lamb

lettuce

milk

peach

salmon

tuna

yogurt


Fruit: _____________________________________________________________

Vegetable: _________________________________________________________

Meat: _____________________________________________________________

Fish: ______________________________________________________________

Dairy: _____________________________________________________________

5. Подберите слова к их значениям

1. meal          a) a person who makes food

2. dish           b) a particular style of cooking

3. food          c) the separate stages in which a meal is served

4. course       d) food which is eaten at the same time each day

5. cook          e) things that people eat, such as vegetables and meat

6. cuisine       f) food prepared in a particular way, typical of a particular area

7. portion    g) a small amount of food between main meals or instead of a meal

8. snack    h) an amount of food for one person, when served in a restaurant

 



  

© helpiks.su При использовании или копировании материалов прямая ссылка на сайт обязательна.