Хелпикс

Главная

Контакты

Случайная статья





Практическое занятие № 23 - 24.



Практическое занятие № 23 - 24.

Theme: Keeping products /food. Режим хранения продуктов.

Цели урока:

· познакомиться с новой лексикой и активизировать лексику по данной теме

· развивать умения понимать аутентичные тексты.

· формировать познавательную активность, потребность использования языка в различных сферах деятельности

· Оборудование: тетрадь, словарь

Задание 1.

For fun and profit. Guess a riddle! Отгадайте загадку!

Напишите ответ на английском  языке.

I’m in the kitchen.

I’m usually white.

I’m cold.

I have food and drink in me.

What am I?

Задание 2.

Vocabulary presentation. Напишите транскрипцию и перевод новых слов:

Poison, safety, storage, prevent, foodborne, illness, disease, freeze, vacuum package, raw, spoil / spoilt/, rot /rotted, rotten , otherwise, perishable

Задание 3.

 А) Make 5 sentences with new words ( см.задание 2).

Составьте 5 предложений с новыми словами.

Б) Answer the question. Ответьте на вопросы.

What would we have done if there was no fridge?

 How would we preserve food?

What can happen with food without good storage?

 Задание 4. Vocabulary practice.

a) Search reading. Поисковое чтение. Прочитайте и переведите текст на русский язык.

Meat, fish, pelmeni are usually stored in the freezer, which is at the top. There is a real frost. Raw meat packaging, put in a cooler (freezer).

But milk, cream, butter, soup does not need such a temperature, these products are light enough coolness, so they are stored in other compartments below the freezer.

Raw food (meat, fish) cannot be stored together with ready-made /cooked/ food

Eggs are usually stored in the refrigerator door.

Sprinkled /bulk/ foods should be stored in a cool dark place.



  

© helpiks.su При использовании или копировании материалов прямая ссылка на сайт обязательна.